Recepten

Witloofsalade met mandarijn en feta (1 persoon)

  • 200 g witlof
  • 1 mandarijn
  • 40 g feta
  • 1 eetlepel ongezouten noten
  • 1 koffielepel agavesiroop
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • sap van 1 mandarijn
  • 1 mespunt mosterd
  • peper en zout

Was het witloof,  verwijder het uiteinde en eventueel de beschadigde blaadjes aan de buitenkant. Halveer de stronkjes en snijd de harde kernen eruit. Snijd het witloof vervolgens in lange repen en doe ze in een grote slakom. Rooster de noten een paar minuten in een droge koekenpan en hak ze grof. Pel het mandarijntje, verdeel ze in partjes en voeg samen met de noten  toe aan het witloof. Verkruimel vervolgens de feta en strooi deze over de sla. Mix de agavesiroop met de yoghurt, mandarijntjessap, mosterd en een flinke snuif peper en zout in een apart kommetje. Proef of de dressing goed in balans is en pas hem indien nodig aan naar smaak. Sprenkel de dressing over de salade en meng het geheel goed door met slabestek.