Kennismaking

De eerste consultatie kan je beschouwen als een uitvoerig kennismakingsgesprek :

Karin start je patiëntendossier op.  Zij vraagt naar je bestaande eet- en leefgewoonten, naar je beroep en/of andere dagactiviteiten, je beweegmogelijkheden en eventuele sportmomenten. Inzicht krijgen in je gezondheid, medicijngebruik en vorige dieetpogingen zijn ook belangrijke parameters om uiteindelijk een persoonlijk voedingsadvies op te stellen. Karin polst naar je verwachtingen en enkele doelen worden besproken. Indien nodig worden een paar eenvoudige metingen uitgevoerd: gewicht, lengte, vetgehalte,…

Er wordt reeds een eerste eetplan opgesteld waarmee je alvast van start kan gaan. Uiteraard worden er één of meerdere opvolgmomenten gepland.

De opvolgmomenten worden geboekt in overleg na één week, 10 of 14 dagen. Via verschillende vragen zal diëtiste Karin informeren naar je nieuwe voedingsaanpak en stuurt ze bij waar nodig. Die vragen zijn écht nodig voor een betere opvolging en coaching.

Mogelijke ‘barrières’, lees ‘moeilijkheden’, die je tegenkomt worden besproken. Voor elke moeilijkheid wordt er naar een oplossing gezocht waardoor je doelen bereikbaar worden. Ook hier worden de nodige metingen gedaan. Uiteraard is er tijd voor vragen en bedenkingen bij je dieettoepassing.

Opvolgmomenten

De opvolgmomenten noemt Karin bewust geen ‘controlemomenten’.  Het zijn eerder motivatiegesprekken die de weg naar je doel haalbaar en aangenaam moeten maken. Ook wanneer je denkt dat het allemaal niet zo goed gegaan is en je denkt weinig of geen resultaat te hebben geboekt, is het net belangrijk om langs te komen.  Karin is er immers om u te helpen, niet om een verwijtende vinger op te steken.  Denk niet ‘wat zal de diëtiste denken’ maar pak je goede moed bijeen en kom met veel goesting langs om nieuwe tips, recepten en eventueel een nieuw eetplan te bespreken. En o ja, uiteraard is Karin als diëtiste voor velen ‘een stok achter de deur’  voor een correcte dieetuitvoering, maar onthoud vooral dat zij u graag een reikende hand biedt naar een betere eetsituatie en het halen van je doel.

Deze werkwijze kan van dieet tot dieet en van persoon tot persoon anders verlopen. Dat is net het persoonlijke en unieke karakter van een dieetopstart en -opvolging.