Niets blijft wat het is!

Ik groeide op in een warm en evenwichtig gezin waar respect, gelukkig en rustig leven hoog in het vaandel werden gedragen. Dagelijks werd er gezond en evenwichtig gekookt: dagelijkse kost, op Vlaamse wijze, overgedragen van moeder op dochter.
Culinaire en feestelijke hoogstandjes waren ons niet vreemd; we mochten immers overal mee naartoe, een waar genoegen dat we zelfs op kinderleeftijd erg apprecieerden.

Op  jonge leeftijd werd ik ernstig ziek met langdurige ziekenhuisopnames en behandelingen. Maar ik was een vechter (ben ik nog steeds) en heb geluk gehad. In mijn puberteit kon ik weer genieten – weliswaar op een rustige manier – van gezondheid. Goud waard in een mensenleven!

Het moet in die periode zijn geweest dat mijn fascinatie is ontstaan voor ziekten, gezondheid, het menselijk lichaam en geneeskunde.

Ik wilde dokter worden – hoe kon het ook anders – maar ik wist dat dat een brug te ver was. Teveel herinneringen en barrières hielden mij tegen. Ok, dan maar farmacie studeren, een mooi compromis vond ik; ware het niet dat ik tijdens dat, toch wel lange parcours, terugdeinsde voor zoveel theoretische kennis. Na 2 jaar hield ik het voor bekeken. Blijkbaar had ik toen toch minder veerkracht dan nu????

Enfin, ik wilde en zou studeren, in de richting van mijn passie: gezondheid. Gelukkig kwam ik toen één van de eerste zelfstandige diëtisten in Vlaanderen tegen, die mij na enkele hartelijke gesprekken  aanmoedigde om voedings- en dieetleer te gaan studeren in Leuven aan de Rega-school.

Uiteindelijk slaagde ik erin om met brio mijn diploma van diëtiste te halen, voor mij dé perfecte combinatie: voeding en gezondheid!

Wat nu?  Er was een lange zomer nodig om mijn «carrière» te bedenken. Werken in een ziekenhuis? In een voedingsbedrijf? Ik voelde het meest voor een zelfstandige diëtistenpraktijk. Ik kreeg van mijn ouders de kans om gedurende 6 maanden vanuit ons ouderlijk huis ‘mijn dieetpraktijk’ te starten en nadien ‘zullen we wel zien’.  Zo gezegd, zo gedaan. Die 6 maanden vlogen voorbij, ik deed wat ik moest doen en kreeg meer klanten. Maar bovenal, ik had plezier in mijn job en kreeg positieve feedback.

Zodoende verhuisde ik in het voorjaar 1992 naar de Onze-Lieve-Vrouwestraat 73 te 2800 Mechelen waar ik nog steeds mijn praktijk heb. In mijn jonge carrière heb ik meerdere buitenhuisactiviteiten uitgeoefend: ik hield deeltijds consultatie in de polikliniek Jozef Wauters alsook in het Sint-Maartenziekenhuis, ik schreef artikels voor gezondheidsmagazines, ik heb interims gedaan, stond op voedingsbeurzen, ging naar bijscholingen, veel bijscholingen, heb lesgegeven, zelfs kooklessen en ik vond dat allemaal leuk. Ik deed echt mijn ding: mensen helpen naar een betere leefstijl, naar een beter gewicht, naar een betere gezondheid…

Alle dieet-hypes passeerden de revue, steeds aangepast naar regels van goede gezondheid en persoonlijke noden van mijn klant. Ik kon het niet nalaten om ook groepssessies te organiseren en menige spreekbeurten uit te werken. Heerlijke tijden waren dat.

In die periode ging ik mij ook verdiepen in het toen erg ‘nieuwe’ proteïnedieet dat zijn oorsprong vond in de voormalige astronautenvoeding. Kort nadien startte ik mijn NUTRIwinkel te Putte met als slogan GOOD FOOD HAPPY BODY.

Enkele jaren later kreeg ik de opportuniteit om aan zee een delicatessenzaak over te nemen met de bedoeling ook daar een dieetzaak op te starten: GOOD FOOD HAPPY PEOPLE. Ik ben daar menig happy people tegengekomen, maar heb daar niet mijn eigen stempel kunnen doordrukken: een nutri-winkel met dieetpraktijk aan de kust. Inmiddels heb ik dat hoofdstuk achter mij gelaten en keerde ik terug naar mijn roots.

Wat je gerust mag weten en wat deze website sterk laat vermoeden: ik heb een zeer nauwe en goede band met ‘de zee’. Vanaf kinderleeftijd is ‘de zee’ zoals wij dat zeggen, onze tweede thuishaven waar familiale gezelligheid en rust troef zijn. Ik heb er trouwens ook mijn grote liefde leren kennen. Vandaar dat ik nog steeds in mijn vrije dagen aan zee terug te vinden ben… een fijne plaats om te herbronnen, om te wandelen, te fietsen, te leven, te genieten van lekker en gezond eten…

De zee, voor mij een mooie balans tussen werk en ontspanning, een goed evenwicht voor mijn gelukkig leven…

 

En laat die evenwichtsoefening nu net heel belangrijk zijn voor een betere levensstijl!

Mijn missie

Mijn missie bestaat erin om mensen te helpen, om mensen aan te moedigen en te inspireren in de zoektocht naar een betere gezondheid, een beter gewicht, een betere levensstijl waar meer plaats is voor geluk!

Iedereen haalt eruit wat voor zich belangrijk is en met die elementen werken we verder aan de betere versie van onszelf.

Gezonde groetjes en graag tot binnenkort! Karin