Scampi diabolique

  • 150 g gepelde scampi
  • ¼ visbouillonblokje
  • 150 ml koud water
  • 2 eetlepels light room
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel olie
  • paar druppels tabasco

Kuis de groenten en snij in blokjes. Verwarm de olie en voeg de uiblokjes toe. Voeg de tomaten en de scampi’s toe. Roerbak tot beetgaar. Los het bouillonblokje op in warm water en roer onder de bereiding. Los de maizena op in beetje koud water en bind hiermee het kookvocht. Voeg toe: mosterd, ketchup, enkele druppels tabasco, wijn en light room. Warm serveren.

Variatietips

De scampi’s kan u vervangen door witte visrolletjes (vb tong- of pladijsrolletjes)die u in de groentebereiding laat garen maar niet roerbakt. U kan deze gerechten aanvullen met een kleine portie koolhydraten : witte of zoete aardappelen of volkoren- of speltpasta of zilvervliesrijst.

Indien u een koolhydraatarme aanvulling wil, dan serveert u er groentenslierten bij als wortel- of courgettini of broccoli- of bloemkoolrijst