- 35 g pasta
- 200 g kerstomaten
- 1 teentje knoflook
- 50 g rucola
- 1 eetlepel pesto
- 1/2 bol (buffel-)mozzarella
- 1 handvol gehakte basilicum
- 1 mespunt oregano
- zwarte peper
- fleur de sel
Verwarm de oven op 150°C. Hak de knoflook fijn. Smeer een vuurvast schaal in met beetje olijfolie en leg hierin de gewassen kerstomaatjes met de knoflook. Bestrooi met zwarte peper en oregano en laat 45 minuten garen in de voorverwarmde oven. Kook de pasta tot beetgaar, giet af en meng met de lepel pesto. Schik hierover de gegaarde kerstomaten, rucola, basilicum en mozzarella. Breng op smaak met zwarte peper en beetje fleur de sel.
De pasta kan je in onderstaande recepten vervangen door
volkoren- of speltpasta of pasta op basis van peulvruchten (soubry spliterwten, rode linzen, kikkererwten). Indien je een koolhydraat-arme variant wil, vervang de pasta door « groentenlinten » vb courgettini, wortelen, knolselder, ….
Indien je een grotere portie wenst vul deze portie dan aan met « groentenlinten ».