Ingrediënten:
- 150 g aardappelen
- 150 g bloemkoolroosjes
- 60 g ui
- 60g gele paprika
- 60g rode paprika,
- 60g aubergine
- 60g courgette
- 150 à 200 g witte visfilet (vb kabeljauw, schelvis, tongschar, …)
- 1 gehakt teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- nootmuskaat
- mespunt Provençaalse kruiden
- 1 eetlepel gemalen parmezaan
Verwarm de oven op 170°C. Bereid de ratatouille: Snij de ui, gele en rode paprika, aubergine en courgette in kleine blokjes. Stoof de ui en knoflook in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de rest van de groenten toe en laat stoven tot beetgaar. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
Schil en spoel de aardappelen en kook samen gaar met de bloemkoolroosjes. Giet af en stamp fijn tot puree/stoemp. Breng op smaak met olijfolie, peper, zout en nootmuskaat.
Stoom de visfilet beetgaar of bak kort aan in een pan. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg hierin de visfilet en kruid met peper en zout. Schep hierop de ratatouille en daarboven de laag bloemkoolpuree.
Bestrooi met gehakte parmezaan. Verwarm de ovenschotel 20à25 minuten in de voorverwarmde oven en plaats nog enkele minuten onder de gril voor een mooi korstje.