- 150 g kipfilet
- 2 mandarijntjes
- 1/2 kaneelstokje
- 1 eetlepel olie
- 1 mespunt tijm,
- 1 mespunt kaneel, 250 g venkel ( of wortelen of helft om helft) , 1 ui,
- 1 eetlepel Grand marnier (*), peper en zout
Kuis de wortelen en snij in schijfjes. Pel de ui en snipper fijn. Rasp de schil van 1 mandarijn en pers deze mandarijn daarna uit. Meng het mandarijnsap, de mandarijnzeste, 1 eetlepel olie, het snuifje kaneel en de Grand Marnier onder elkaar. Snij de kipfilet overlangs in 3 lange stroken. Schep de kipfilet er door en laat een half uur marineren. Verwarm de oven op 200 graden. Pel het andere mandarijntje en snijd in ronde plakken. Leg de gemarineerde kip met de marinade in een ovenschaal en verdeel er de wortelschijfjes, mandarijnschijven en de kaneelstokjes over. Bestrooi met wat peper, zout en tijm en besprenkel met een beetje olijfolie. Zet de kip gedurende 30 minuten in de oven en controleer daarna of de kipfilet en de groenten gaar zijn. Lekker met quinoa of bloemkoolrijst.
(*) wil je geen Grand Marnier gebruiken, neem een klein beetje oranjebloesemwater)