Betere voeding bij Anti-aging, Dementie en Alzheimer

De meeste mensen denken bij anti-aging aan het langdurig bewaren van een jeugdige strakke look met cosmetische behandelingen in klinieken, peperdure crèmes, injecties. cosmetica en vooral veel afzien om het verouderingsproces zoveel mogelijk af te remmen. Dat is een totale misvatting, aangezien je met voeding en leefstijl het verouderingsproces flink kunt vertragen. Jezelf optimaal verzorgen, zo min mogelijk belasten met toxische stoffen en stress en vermoeidheid onder controle houden. Ook in de strijd tegen dementie en Alzheimer zijn deze voedingstips veel waard.

Met voeding kun je al enorm veel doen. Willen we verouderingsprocessen afremmen dan is het van belang dat er zo weinig mogelijk oxidatie plaatsvindt in de lichaamscellen. Hierbij komen vrije radicalen vrij en dat zorgt voor vroegtijdige veroudering van onze haar- en huidcellen maar ook van onze hersenen en inwendige organen. Het is dus belangrijk om voldoende antioxidanten binnen te krijgen en die zitten vooral in puur en onbewerkte voeding.

Top anti-aging voedingsmiddelen; groene bladgroenten, abrikozen, bessen, groene tuinkruiden, olijfolie en olijven, wilde zalm, tomaten en tomatenpuree, amandelen, avocado, …

Ideaal is om deze superfoods dagelijks te combineren, in een gezond eetplan met een gezonde dosis beweging. 

Voor invloeden van buitenaf kun je je huid insmeren met natuurlijke cosmetica. Goede voedingssupplementen kunnen een zinvolle aanvulling zijn bij je anti-aging strategie.